ATPTENIS

MEDVEDEV POSUSTAJE Nole sve bliži nezamislivom rekordu

Novak Đoković nije odigrao nijedan meč od kraja Olimpijskih igara, ali i dalje suvereno vlada svjetskim tenisom. Nakon što je Danil Medvedev, drugi igrač planete, zaustavljen u polufinalu Sinsinatija, Srbin će se na vrhu ATP liste zadržati najmanje još do 11. oktobra!

To znači da će Đoković dočekati 341. sedmicu kao najbolji igrač svijeta i time značajno produžiti svoj boravak na čelu ATP karavana. Više se o Rodžeru Federeru, koji sada ima 31 sedmicu manje od Noleta, i ne govori na tu temu, a sada se govori i o rekordu za kojeg su svi smatrali da je nedodirljiv.

Njemačka teniserka Štefi Graf je na WTA turu provela 377 sedmica na vrhu liste, ali sada je sve realnije da će srpski as uspjeti da prestigne i nju.

Jedini koji bi to mogao da ugrozi je upravo Medvedev. Rus ima dosta poena za odbranu do kraja godine, a i moraće da se pokaže na US openu ukoliko uopšte i misli da bi do proslave nove godine mogao da preuzme čelo karavana.

Đoković će u ponedjeljak imati 1.133 poena više od Medvedeva, pa ovaj neće moći da ga pretekne ni poslije US opena. Osim što bi mu obezbijedio mirnu blisku budućnost, osvajanje poslednjeg grend slema u sezoni bi mu donijeo “kalendarski slem” koji je i glavni cilj u ovom momentu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button