MOTO TRKE

Dorna: MotoGP ne ide u Argentinu, još jedna trka u Mizanu

Dorna je objavila konačan spisak trka za aktuelnu sezonu koji se iz mjeseca u mjesec mijenjao zbog pandemije korona virusa.

Finalna odluka na kraju je da se trka u Argentini ne održi.

Najbolji svjetski motociklisti ni ove godine neće posjetiti Argentinu. Trka na stazi „Termas de Rio Ondo“ se neće održati 24. oktobra kao što je prvobitno planirano i ona je sada u društvu trka u Finskoj, Japanu, Tajlandu, Australiji i Maleziji koje su otkazane zbog pandemije.

Umjesto Velike nagrade Argentine voziće se još jednom u Mizanu. Voziće se za Veliku nagradu Emilija Romanje, a MotoGP karavan će stazu „Marko Simončeli“ posjetiti već 19. septembra kada se vozi Velika nagrada San Marina i Rivijere Riminija.

Kalendar će imati ove sezone 18 trka, neke će biti po dva puta na istoj stazi kao i u 2020. godini, a opet će se voziti mnogo u Evropi. Jedina trka van Evrope, ne računajući početak sezone u Kataru, je Velika nagrada Amerika u Ostinu 3. oktobra. Iza toga se MotoGP vraća u Evropu na Veliku nagradu Emilija Romanje, a zatim će finiš biti u novembru u Portugalu i Valensiji.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button