GRAND SLAMTENIS

SAVRŠENSTVO Nole u petom setu počistio Zvereva za korak do istorije (VIDEO)

Nevjerovatno kakva je mentalna gromada Novak Đoković! Srpski as još jednom je očitao lekciju rivalima kako iz tenisa, tako i sa psihološkog stanovišta, te savladao Aleksandra Zvereva za plasman u finale US opena!

Najbočji igrača svih vremena slavio je sa 3:2 (4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2) i zakazao duel sa Danilom Medvedevim. To finale me da mu donese kalendarski grend slem, te rekordnu 21. veliku titulu kojom bi se konačno odvojio od Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Još jednom je Nole pobijedio zahvaljujući prije svega “glavi” koja perfektno funkcioniše kada je najteže. Nijemac je poveo sa 1:0 i uspio da izjednači na 2:2 u setovima. Činilo se d ajde momentum na njegovoj strani, ali je Đoković odigrao perfektan odlučujući set i stigao na korak od svog “svetog grala”. Nijemac bukvalno nije mogao ništa jer je sa druge strane mreže udarao u zid od koga se na savršen način odbijala svaka lopta. Imao je Novak 5:0, Zverev se nije predao, ali je sedmi put u karijeri morao da čestita Đokoviću i pomiri se da će još morati da sačeka na prvu grend slem titulu.

Publika je mogla da uživa tokom tri i po časa vrhunskog tenisa, a u trećem setu viđen je i poen sa 53 razmjene, koji je dobio Nijemac, ali mu ni to nije pomoglo.

Za sve što bi uradio, Đoković bi imao spreman odgovor, pa je srpski as stigao do meča koji ima možda i najveći ulog u njegovoj karijeri.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button