TENIS

SLIJEDI VELIKO FINALE Milojević protiv Serundola za pehar na “Srpska Openu”

Veliko finale Čelendžera “Srpska Open” koji se igra za nagradni fond od 50.000 dolara na rasporedu je večeras od 19 časova na Centralnom terenu Nacionalnog teniskog centra Teniskog saveza Republike Srpske.

Uvelikom finalu sastaju se Nikola MIlojević i Huan Manuel Serundolo iz Argentine.

Nikola Milojević, teniser iz Srbije imaće veliku podršku publike u Banjaluci. On se u finale plasirao nakon pobjede nad prvim nosiocem Andrejom Martinom u polufinalu rezultatom 6:2, 6:4.

Srpski teniser koji je postavljen za četvrtog nosioca lako je stigao do trijumfa protiv prvog kosturaša, a meč na terenu Nacionalnog Teniskog centra Republike Srpske trajao je sat i po. U svom četvrtom nastupu u Banjaluci, Milojević je ostvario najbolji rezultat jer je 2017. poražen u četvrtfinalu, a 2014. i 2019. stao je u prvom kolu. Srbin će imati priliku da se pridruži zemljacima Iliji Bozoljcu, Viktoru Troickom i Dušanu Lajoviću koji su podizali pehar u najvećem gradu Republike Srpske.

Milojević je izborio svoje deveto finale nekog čelendžera, a slavio je tri puta do sada (Zadar 2021, Liberec 2019, Fergana 2018).

Porazom Slovaka nastavlajena je tradicija da prvi nosilac ne stiže do titule što je pošlo za rukom samo Danijelu Himeno Traveru, a u polufinalu su igrala prva četiri nosioca Srpska opena.

– Velika je rijetkost da se sva četira prva nosioca nađu u polufinalu i očegledno je da su svi favoriti bili jako konstantni. Serundolo je sjajan igrač, bolje je rangiran od mene ali rang nije presudan već ko je fizički spreman, ko više izdrži taj će pobijediti. Spreman sam za finale, jer sam u četvrtfinalu i polufinalu odigrao dva veoma kvalitetna meča, za razliku od prva va kola kada sam na terenu proveo veoma malo vremena. Protv Martina je bio malo duži meč i imao sam pobjedu i poraz protiv njega tako da sam impelmentirao taktiku u glavi – naglasio je Milojević.

Finale je večeras od 19 časova, a ulaz je bespaltan.

Nakon velikog finala održaće se koncert Aleksandre Radović koji je takođe besplatan.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button