KOŠARKAREGION

ABA promijenila sistem: Šest timova u plej-ofu

Na Skupštini ABA lige održanoj (preko Zum aplikacije) u ponedeljak donijet je niz odluka koje se tiču nove sezone. Najvažnija se odnosi na sistem plej-ofa u koji će se ove godine plasirati šest najboljih ekipa.

Na Skupštini su usvojeni pravilnici za sezonu 2021/22, odlučeno je da će se sva takmičenja pod okriljem ABA lige igrati u skldu sa FIBA pravilima, a promijenjen je sistem takmičenja.

Ono što je najvažnija informacija jeste da će se u doigravanje na kraju sezone plasirati šest najboljeplasiranih ekipa iz ligaškog dijela sezone.

Prvoplasirani i drugoplasirani tim idu direktno u polufinale, a preostala četiri tima će razigravati za dodatne dvije pozicije u polufinalu. U tom razigravanju sastaće se treći sa šestim i četvrti sa petim, a igraće se serije na dvije dobijene utakmice kao i serije polufinala. Finalna serija igraće se na tri dobijene utakmice.

Odlučeno je i da će dvije specijalne pozivnice za popunjavanje ABA 2 lige biti dodijeljene besplatno i to Širokom i Zlatiboru.

Odlučeno je i da budu odobreni zahtjevi košarkaških saveza Crne Gore, Slovenije i Srbije za promjenu termina devetog kola kako bi igrači mogli da se stave na raspolaganje reprezentacijama u kvalifikacionim mečevima za Svjetsko prvenstvo.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button