KOŠARKANBA

Nurkić napušta Portland, “mana” mu veliki kvalitet?

Košarkaš BiH Jusuf Nurkić biće slobodan agent nakon što 2022. godine završi sezona, pa je tako veliko pitanje gdje će nastaviti karijeru.

Američki mediji navode da će trojica košarkaša Jusuf Nurkić, Robert Kovington i Anferne Simons postati slobodni agenti i da je gotovo nemoguće da Portland Trejl Blejzersi zadrže svu trojicu.

“Ripcityproject.com”, portal posvećen Blazersima, tvrdi da su veoma male šanse da ekipa zadrži svu trojicu nakon isteka ugovora, ali i da je Jusuf Nurkić najbliži odlasku. Problem su, naravno, plate koje bi bile previsoke, jer već 77 odsto klupskog “salary capa” odlazi na trojku Damian Lilard, Sidžej Mekolum i Norman Pauvel.

– Između Nurkića, Kovingtona i Simonsa, bh. košarkaš je najbliži odlasku. Kovington je i više nego važan za tim, a neće tražiti mnogo više od 12 miliona dolara po godini, koliko ima prema ugovoru. Portlandu će biti veoma teško da pronađe nekoga ko može dopunjavati ekipu poenima u napadu, a donijeti elitnu odbranu, kao što to radi Kovington. Simons je mladi projekat kluba i preveliki je talent da bi odustali od njega – navodi Ripcityproject.

S druge strane, isti portal navodi da je problem za Nurkića, koliko god nerealno zvuči, njegov kvalitet.

– Nurkićev talenat bi u ovom slučaju mogao biti ‘šteta’ za njega. Igrač s tako pametnim postavljanjem u odbrani, mogućnošću da igra sekundarnog plejmejkera može sigurno da traži više od 10 miliona dolara po sezoni. Mlad je dovoljno da ga svaki drugi NBA tim želi kako bi pojačao sastav i moguće je da ga Portland trejduje – dodaje se.

Nurkić je, sudeći po komentarima američkih medija, previše dobar da bi pristao na manju platu u Portlandu i najbolja opcija za sve bio bi prelazak u neki drugi klub. Trejl Blejzersi će najvjerovatnije pokrenuti inicijativu i potražiti novi klub za njega do sredine februara, prije nego što ode besplatno nakon isteka ugovora.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: unicvv
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button