GRAND SLAMTENIS

“Kada su mi skandirali ime protiv Đokovića, osjećao sam se kao Federer”

Mladi danski teniser Holger Rune govorio je o meču prvog kola US Opena protiv Novaka Đokovića.

Holger Rune igrao je prvo kolo protiv najboljeg tenisera svijeta i uspio je da osvoji set protiv Đokovića.

Publika je sve vrijeme navijala za njega, skandirala mu ime i davala mu podršku.

Rune je pisao blog za ITF sajt i prisjetio se tog meča.

– Nisam ništa znao o tome, nikada u karijeri nisam doživio tako nešto kao u ‘Velikoj jabuci’, bilo je fantastično. Nisam ni znao da li ću otputovati u Njujork, pošto je moj trener Lars htio da igra na sigurno. Pošto nije bilo čelendžera na betonu ni prije ni poslije US Opena, mogli smo da imamo kratko putovanje i kratko ostanemo tu. Dogovorio sam sam se sa trenerom i majkom da ipak odemo jer moja igra tamo može da napreduje – kaže Rune i objašnjava šta se dešavalo:

– Posljednji meč kvalifikacija igrao sam protiv Morainga, koji je servirao kao Izner. Pri rezultatu 5:3 u trećem setu pala je kiša i meč je prekinut. Plašio sam se da će se Mats vratiti u igru, pošto će udarati jako jer nema šta da izgubi. Analizirao sam ga i na kraju sam pobijedio, bio je to sjajan osjećaj.

Kada je saznao da mora da igra sa Đokovićem.

– Ležao sam u krevetu kada mi je stigla poruka da u prvom kolu igram protiv Novaka Đokovića. Ostao sam bez riječi i srce je počelo ubrzano da mi kuca. Bilo je nevjerovatno, Nole je neko kome se divim, trenirali smo zajedno i on je nevjerovatan, kompletan igrač.

Što se tiče samog meča.

– Svi su navijali za mene, skandirali su moje ime. Naježio sam se. Kada su skandirali moje ime protiv Đokovića, osećao sam se kao Rodžer Federer. Dali su mi energiju i zato sam osvojio set. Od Đokovića sam mnogo naučio – rekao je Rune.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button