TENIS

BiH vodi 1:0, Džumhur u tri seta savladao Alvaresa

Bosna i Hercegovina igra meč Svjetske grupe I Dejvis kupa protiv Perua u Limi gdje se bori za šansu da sljedeće godine zaigra na finalnom turniu Svjetske grupe.

U prvom meču Damir Džumhur uspio je da savlada Nikolasa Alvaresa u tri seta i donese prednost svojoj reprezentaciji.

Iako već neko vrijeme Džumhur nije u formi u kojoj je bio kao učesnik najjačih svjetskih turnira, ipak je gledajući rejting i kvalitet bio veliki favorit protiv Alvaresa. On je 126. a Peruanac tek 372. na ATP listi.

Prvi set bio je slika i prilika kako bi takav meč trebalo da izgleda u objektivnim okolnostima. Odmah je na startu Džumhur napravio dupli brejk, poveo 4:0 i rutinski priveo set kraju – 6:2. Drugi set nekako liči na Džumhura posljednjih godina. Nevjerovatne oscilacije, padovi, usponi i na kraju ga je izgubio za dlaku.

Peruanac je napravio dupli brejk i poveo 4:0. Džumhur je napravio ribrejk, ali je Alvares došao do 5:2 i na Džumhurov servis došao do set lopte. Spasio je to Džumi, a potom napravio brejk i ubrzo izjednačio na 5:5. Imao je momentum na svojoj strani i došao do dvije vezane brejk lopte u narednom gemu. Ali to je Džumhur. Nije iskoristio ni to, ni još jednu brejk loptu, pa je u taj brejku pala odluka seta. Od 11 poena čak šest su bili mini brejkovi, a Alvares je bio taj koji je na kraju dobio 7:4 i izjednačio u setovima.

Ipak, u trećem setu Džumhur nije dozvolio senzaciju. Napravio je brejk za 3:1 i držao ga je sigurno do samog kraja, dobio set 6:3 i donio prednost Bosni i Hercegovini u Peruu.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button