RUKOMET

Leotar želi među prvih pet ekipa

Repriza rukometnog finala Kupa Republike Srpske na otvaranju sezone u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Trebinjski Leotar će na svom terenu dočekati Slogu i nastojati da im se revanšira za poraz.

Jedan od rukometaša koji nosi igru Leotara Vladimir Tomić vjeruje da njegova ekipa može do pobjede koja bi im puno značila na otvaranju sezone.

– Sloga nas je savladala u finalu Kupa Republike Srpske, tako da su na neki način naš dužnik. Smatram da na domaćem terenu možemo odigrati bolje nego tad, kad smo im razbranili golmana Milutina Bogdanovića i promašili brojne zicere. Forma nam je sve bolja tako da je to razlog za optimizam, pogodili smo sa pojačanjima pa očekujem da Leotar u narednom šampioonatu napravi iskorak i bori se za prvih pet mjesta u ligi. Za nas bi veoma važno bilo da krenemo pobjedom u novi šampionat – istakao je bek Vladimir Tomić.

Sloga je pored Kup Srpske imala i mečeve u Evropi koji su sigurno ostavili traga. U revanšu protiv Viljandija odličan je bio mladi Nikola Knežević.

– Leotar je prošle sezone bio prijatno iznenađenje. Ove sezone se dodatno pojačao na bekovskim pozicijama a uz to je svakako veoma jak na domaćem parketu. Očekuje nas težak meč što smo vidjeli i u finalu Kupa Republike Srpske. Sigurno je da su na domaćem parketu gotovo duplo jači, a mi ćemo učiniti sve da dođemo do prvih bodova. Istina je da smo imali više utakmica od rivala, možda to bude prednost a sa druge strane imali smo i naporan meč u Evropi i dugo putovanje u Estoniju, pa sad i u Trebinje što donosi umor. Ipak uradićemo sve da dođemo do bodova – rekao je Nikola Knežević. Inače od igranja se oprostio krilo Vukašin Zekić.

Borac će sezonu otvoriti na domaćem parketu protiv Gradačca koji je tradicionalno neugodan rival. Banjalučani u novu sezonu ulaze sa osjetno podmlađenom ekipom.

– Gradačac je u ovom prelaznom roku doveo iskusne rukometaše i biće nezgodan rival. Oni su se pojačali pokazali su to na startu lige da imaju dobar tim. Na drugoj strani mi smo u procesu stvaranja ekipe. Imamo mlade momke i ovo je dug proces u kojem treba da ispravljamo naše nedostatke. Naravno želimo da na startu odigramo što bolje i pokušamo da zabilježimo pobjedu- rekao je Mikić

Parovi 1. kola: 17.30 časova: Borac- Gradačac, Izviđač –Gračanica, Bosna Visoko –Maglaj, 19 časova: Bosna –Krivaja, Leotar –Sloga Doboj, Sloga Gornji Vakuf-Sloboda. Vogošća –Konjuh.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button