KOŠARKAREGION

ŠAMPIONSKI Zvezda pregazila Split kao plitak potok

Košarkaši Crvene Zvezde na sjajan način su počeli novu sezonu jer su u prvom kolu ABA lige deklasirali Split sa pomalo nevjerovatnih 97:61. Tako je tim Dejana Radonjića samouvjereno krenuo u odbranu titule, što će biti izuzetno težak zadatak u ovoj sezoni.

Sve je bilo na strani „crveno-bijelih“ koji su od samog početka stavili gostima do znanja da nemaju šta da traže. Radonjić nije mogao da računa na četvoricu prvotimaca, ali se to nimalo nije osjetilo protiv ekipe koja je u velikim problemima i kojoj, prema informacijama iz Hrvatske, prijeti stečaj.

Splićani su se donekle držali u prvoj četvrtini, ali je Zvezda u drugoj dodala gas i dobila je sa 31:12, da bi u nastavku meča još dodatno povećala razliku. Najraspoloženiji je bio novajlija Nikola Ivanović koji se publici predstavio sa 20 poena, šest skokova i šest asistencija, dok je Stefan Lazarević dodao 13 za samo 12 minuta na parketu. Dobru rolu imao je i Maik Cirbes sa 12 poena. U redovima Splićana jedini dvocifren bio je Sani Čampara sa deset poena. U prvom meču Sezone Cibona je napravila veliko iznenađenje savladavši Mornar u Baru sa 87:77.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button