KOŠARKAREGION

MARJANOVIĆ O PEŠIĆU Sjajna stvar, da svi budemo profesionalci

Boban Marjanović je govorio na “Medija danu“ povodom početka priprema Dalas Meveriksa za novu sezonu o dolasku Karija Pešića na mjesto selektora srpske reprezentacije i podvukao da se svi igrači trebaju ponašati kao profesionalci i da onda neće biti problema.

Centar Mevsa je bio ljetos u nacionalnom timu koji nije uspio da se izbori da odlazak na Olimpijske igre.

On je imao jednu godinu u kojoj je odbio da igra za reprezentaciju. Bilo je to 2016. kada nije mogao da bude na kvalifikacionom turniru pa nije pozvani ni na igre u Rio. Iza toga je bio selektorima na raspolaganju kao i 2021. kada Srbija nije otišla na Igre u Tokio. Sada iz njegovih izjava djeluje da bi se odazvao na Pešićev poziv.

– Mislim da je interesantno. Uvek treba da budeš krajnje profesionalan, bilo ko da je trener. Svi znamo ko je Svetislav Pešić i velika je čast što je on trener reprezentacije i naravno da treba svi da budemo profesionalci, da pokažemo spremnost i borbu i da ostavimo srce na terenu – kaže centar Dalasa.

On nije pričao sa ešićem o angažmanu u nacionalnom timu, ali ima jasan stav oko nastupa za reprezentaciju.

– Nismo se čuli, ali svaka čast što je prihvatio posao selektora. Mislim da je velika stvar, prvo poći ću od nas kao profesionalaca. Mislim da svi treba da budemo spremni i da budemo tu u timu. Da se borimo za našu zemlju. Mislim da je to interesantno i lepo biti u reprezentaciji, i naravno Pešić je veliki trener i profesionalizam je veoma važan kao i ovde – rekao je.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button