KOŠARKAREGION

FIBA i Evroliga se mire: Srbija jača u trci za SP?

Predugo traju nesuglasice između FIBA i Evrolige, ali bi uskoro trebalo da se završi.

Direktor FIBA Kamil Novak, koji gostuje u Sarajevu, otkrio je da bi moglo da dođe do pomirenja.

– Snažno vjerujem da ćemo u predstojećem periodu pronaći rješenje za, kako bih to nazvao, koegzistenciju. Evroliga je jako takmičenje, sa kvalitetnim timovima i toga smo apsolutno svjesni. Ali takođe očekujemo i da nacionalni savezi budu poštovani. Vjerujemo da ima mjesta za sve – rekao je Novak, a prenosi “Dnevni avaz”.

Novak je otkrio da će uskoro biti održan sastanak dvije organizacije, a jedno od pitanja će biti i da najbolji košarkaši igraju za reprezentacije. Tako bi Srbija mogla da bude jača u kvalifikacijama za Mundobasket sa igračima iz Evrolige. “Orlovi” se nalaze u grupi sa Slovačkom, Belgijom i Letonijom,

– Želimo da najbolji igrači igraju za evropske reprezentacije. Uskoro bismo ponovo trebali da sjednemo i diskutovati na ovu temu. Lično vjerujem da se sve možemo dogovoriti u interesu zajedničkog napretka.

Prokomentarisao je i šta misli o ABA ligi.

– Mi u FIBA razumijemo da određena zajednička takmičenja imaju smisla u nekim regionima. Pogotovo po pitanju razvoja igrača. Nikad se nismo tome protivili. Ali, nacionalni savezi moraju biti uključeni, pogotovo po pitanju rasporeda utakmica i dozvola za igrače. Imamo nekoliko regionalnih takmičenja u Evropi i to je sasvim OK, međutim smatram i da bi u tim takmičenjima uvijek trebalo da bude mjesta za nacionalne prvake – dodao je.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: kupontoto
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button