KOŠARKANBA

A nekad su govorili „Novi Karmelo“: Boston otpustio Parkera

Krilnom košarkašu Džabariju Parkeru predviđala se izuzetna NBA karijera kada je 2014. godine izabran kao drugi pik NBA drafta.

Međutim, brojne povrede onemogućile su danas 26-godišnjeg igrača da demonstrira sav svoj talenat, a pred sezonu 2021/2022. nije uspio da izbori angažman u Boston Seltiksima, koji su ga otpustili.

Parker je igrao za Seltikse u drugoj polovini prethodne sezone i na 14 utakmica imao prosjek od 7 poena i 3,6 skokova, ali nije dovoljno ubijedio stručni štab Imea Udoke da nastavi saradnju sa njim.

Džabari Parker je na draftu 2014. godine izabran ispred budućih Ol-star igrača Žoela Embida, Džulijusa Rendla, Zeka Lavina i Nikole Jokića, a pred dolazak u NBA često se poredio sa mladim Karmelom Entonijem zbog sličnog košgeterskog „gena“.

Član Milvokija, koji ga je draftovao, bio je do 2018. godine. Potom je igrao i za Čikago, Vašington, Atlantu i Sakramento, prije nego što je pokušao da se izbori za ugovor u Seltiksima.

Karijeru su mu obilježile povrede koljena (pokidan prednji ukršteni ligament), ramena i stopala i leđa, a najbolja sezona bila mu je 2015/2016, u kojoj je u prosjeku po utakmici bilježio 20,1 poen i 6,2 skoka.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button