RUKOMET

LUKIĆ JUNAK BORCA Prirodno je da preuzmem odgovornost, svaka čast mladim

Junak pobjede Borca protiv Bese (28:25) Marko Lukić nije želio previše da ističe svoju ulogu i deset golova, već je apostrofirao partiju još mlađih saigrača koji su na evropskom debiju odigrali vrlo zrelo.

Kada je bilo gusto i kada se rezultat lomio Lukić je tražio loptu i gotovo bez greške vodio svoj tim.

– Nekako je priprodno da ja preuzmem tu ulogu jer igram na takvoj poziciji, a već i imam nešto iskustva iz ovakvih mečeva. Volio bih stvarno da pohvalim saigrače koji nisu podlegli pritisku. Dali smoi sve od sebe, mogli i ranije da prelomimo meč, ali nismo iskoristili nekoliko sjajnih šansi da se odlijepimo na tri razlike. Moglo je malo bolje, vjerovatno je moglo i lošije, pa trebamo da budemo zadovoljni – rekao je Lukić.

Mladi reprezentativac Srbije tek s evratio na parket poslije teške povrede, koja na sreću nije ostavila traga. Na pitanje kako bi sada izgledao da se povreda nije ni desila malo se nasmijao.

– Teško je da predvidimo što se kaže šta bi bilo kad bi bilo. Fokusiran sam na ovo sada, imam dosta samopouzdanja i pokušavam da napredujem iz treniga u trening. To je uostalom i cilj cijele ekipe i mislim da smo na dobrom putu. Početak sezone je rezultatski odličan, a najbitnijije je da je vidljiv napredak u igri. Mlada smo ekipa, pa imamo još dosta prostora za napredak – podvukao je Lukić.

O Besi imao prilično visoko mišljenje.

-0Iskreno, malo su me iznenadili. Osim Nikole Prcea imaju još 2-3 odlična igrača, dosta iskusnija od nas, tako da će nam sigurno biti teško u revanšu, ali se ne predsajemo. Moramo da se “potučemo”, jer naša ekipa ne zna drugačije da igra – rekao je Lukić.

Prije odlaska u Peć, Banjalučani idu na teško gostovanje Leotaru, ekipi koja do sada takođe nije doživjela za poraz.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button