EVROPAKOŠARKA

Lesor nije razmišljao o Zvezdi, tvit o lutriji zbog Džejmsa

Centar Makabija Matijas Lesor je govorio za francuski portal BeBasket o svom odlasku iz Monaka. Iz intervjua se zaključuje da Francuz nije bio blizu povratka u Crvenu zvezdu kao što se nagovještavalo iz jednog njegovog tvita.

Tada je Lesor napisao kako su neki timovi, koji nisu imali novca, odjednom dobili na lutriji. To je Matijas napisao polovinom septembra kada nije imao klub i kada se spekulisalo da će preći u Crvenu zvezdu ili Partizan. Izabrao je Makabi gdje je trenutno prezadovoljan.

Njegov tvit nije imao veze sa Zvezdom ili Partizanom već sa Monakom za koji je nastupao do ljeta. Sa tim timom je osvojio Evrokup i kaže da je želio da nastavi da igra tamo.

– Hteo sam da ostanem u Monaku. Imao sam namjeru da produžim ugovor. Moja porodica i ja smo se odlično proveli tamo. Dobro je išlo i sa trenerom i sa svima. Imali smo dobru sezonu, i zaista sam mislio da ću nasatviti tu avanturu i igrati Evroligu tamo. Postoje stvari iza kulisa koje ne možemo da kontrolišemo. Čak ni ja ne znam šta se tačno desilo. Dali su mi ponudu, ja sam tražio drugačiju jer jer sam rekao sebi da je ne moguće da klub nema više novca da mi da. Na kraju se ispostavilo da su mogli da mi daju više jer su doveli veoma skupe igrače – kaže Matijas Lesor.

– Ne bih da se poredim sa Džejmsom, nisam tražio bilo čiju platu. Više je pitanje poštovanja i ponosa. Radije bih htio da mi je neko došao i rekao tačno šta se desilo, mislim da sam vrijedio toliko. To bih poštovao i možda i prihvatio. Kritika je dio mog posla i moraš da znaš to da prihvatiš. Poštovao bih da su mi rekli da sam dobar za Evrokup ali ne i za Evroligu. Problem je što mi nisu dali bolju ponudu a mogli su. To se radi o poštovanju i iskrenosti. Posebno zbog naše zajedničke istorije. Da je novac u pitanju nikada ne bih ni u Monako došao jer sam imao i bolje ponude.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button