KOŠARKA

Veliki meč: Pred Obradovićevim Partizanom najteži ispit do sada

Košarkaši Partizana večeras dočekuju Huventud u košarkaškom Evrokupu

Meč koji evocira uspomene na finale iz 1992. godine za titulu prvaka Evrope, trener crno-bijelih Željko Obradović ga je opisao kao najteži u dosadašnjem toku sezone.

Partizan je neporažen sa skorom 6-0 u ABA ligi i 2-0 u Evrokupu.

– Svaka sljedeća utakmica je najteža, a Huventud je sigurno tim koji zaslužuje svaki respekt, prvo zato što imaju igrače sa velikim iskustvom, a potom jer igraju veoma dobru košarku. Apsolutno kontrolisanu u svakom trenutku, sa dosta izmjena, ritma i promjena odbrane, što će naravno iziskivati našu maksimalnu koncentraciju i da od prvog trenutka shvatimo na koji način moramo da igramo protiv njih, ukoliko želimo da odigramo dobru utakmicu – rekao je Obradović za klupski sajt.

Kapiten Rade Zagorac složio se sa Obradovićem da je tim iz Badalone najteži test.

– Još jedan odličan ispit i provera protiv vjerovatno najkvalitetnije ekipe sa kojom smo se od početka sezone suočili. Već godinama imaju kontinuitet u načinu igre, a i rosteru koji se svake godine pojačava. Španske ekipe igraju inteligentnu košarku koja nije laka za skautiranje i za samu pripremu, oni umiju da igraju i Huventud je dobar primjer toga. Neće biti dovoljno da ih samo fizički nadigramo kako bismo pobijedili – rekao je Zagorac.

Utakmca je zakazana za utorak od 20.30 u hali “Aleksandar Nikolić”.

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button