ODBOJKA

Dušan Kuzmanović za SNM: Prvo pobijediti Bosnu, a onda juriš na Kup Srpske!

Sedmica visokog napona za odbojkaše Borca je počela. Crveno-plavi najprije večeras od 19.00 časova u Boriku dočekuju sarajevsku Bosnu u osmom kolu Premijer lige BiH, pa onda u subotu na istom mjestu igraju protiv brčanske Mladosti za trofej pobjednika Kupa Republike Srpske. Borčev primač servisa Dušan Kuzmanović priznaje da se pomalo osjeti euforija zbog finala Kupa, ali da je fokus tima na večerašnjem duelu protiv Bosne.

– Večeras za rivala imamo jednu iskusnu ekipu, satkanu od dobrih individualaca, koji znaju da igraju kvalitetnu odbojku. Osjeti se malo ta euforija pred Kup Republike Srpske, ali smo maksimalno usresređeni na večerašnji meč i samo o njemu razmišljamo. Još na sinoćnjem treningu smo vidjeli da smo spremni, te se nadam da ćemo prikazati dobru igru i da ćemo osvojiti cijeli plijen, rekao je Kuzmanović i dodao:

– Što se tiče Kupa, Mladost je dugogodišnji osvajač, i apsolutni su favoriti na tom meču. Naravno, mi ćemo se maksimalno pripremiti, kao i u svaki, ući i u taj meč da ga dobijemo i da pokušamo u vitrine našeg kluba donijeti prvi trofej Kupa. Pored sjajne organizacije, nadamo se da će Borik biti solidno popunjen, te da će nam publika dati vjetar u ledja. Ono sto je sigurno je da ćemo svi izginuti na terenu i dokazati da nismo slučajno u finalu, optimista je Dušan Kuzmanović.

Inače finalni turnir Kupa Republike Srpske u obe konkurencije održava se u subotu u banjalučkoj dvorani Borik. Od 17.00 časova je žensko finale između Bl Voleja i Bimal Jedinstva, a od 20.00 časova igra se muško finale, Borac – Mladost.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button