FORMULA

FIA presudila, Ferstapen neće biti kažnjen

Svјetska automobilska federacija (FIA) odbila je zahtјev Mercedesa da preispita svoju odluku u vezi sa incidentom koji se dogodio između Luisa Hamiltona i Maksa Ferstapena na trci za Veliku nagradu Brazila.

Mercedes je želio da se ponovno razmatra odluka oko incidenta između Hamiltona i Ferstapena koji se dogodio u 48. krugu trke, jer se pojavio snimak sa bolida Red Bula koji stjuartima nije bio dostupan odmah. Tokom trke je donijeta odluku da se incident ne istražujem i da se nijedan vozač ne kazni.

– Direkcija trke često mora da donesu odluku brzo i na osnovu ograničenog broja informacija. Stjuarti su u Brazilu smatrali da imaju dovoljno informacija da donesu odluku, koja se u velikoj mjeri poklapala sa komentarima obojice vozača iznijetim odmah nakon trke. Da su smatrali da je snimak prednje kamere bolida 33 ključan za donošenje odluke, stavili bi incident pod istragu i odluku bi donijeli pošto bi im video bio dostupan – navodio se u objašnjenju.

Ferstapen ima 14 bodova više od Hamiltona u generalnom poretku, a do kraja sezone su ostale još samo tri trke. Akcija je već počela u Kataru, a vozač Red Bula je bio najbrži na prvom treningu. (Sport klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button