BIHRUKOMET

Vasilić u problemu, Sloga bez šest igrača gostuje Krivaji

Dva uzastopna poraza dovela su rukometaše Sloge u krajnje nezavidnu situaciju i u finišu prvog dijela prvenstva izabranicima Dejana Vasilića sigurno neće biti lako.

– Nije opravdanje, ali moram da kažem da je jedan od razloga naših lošijih partija u posljednje vrijeme i činjenica da nam nedostaje dosta prvotimaca. U posljednjoj domaćoj utakmici protiv Slobode imali smo samo 13 igrača u zapisniku, a ni na gostovanju u Gradačcu situacija nije bila ništa bolja. Imamo dosta povrijeđenih igrača koji su na oporavku i to je veliki problem – naglasio je trener Dobojlija.

Prema njegovim riječima, sa pola ekipe je teško i odraditi kvalitetan trening, a pogotovo zadržati formu ili popraviti nešto što ne funkcioniše kako treba.

– Nemamo vremena kao ni prostora za žalopojke, moramo da stisnemo zube i da pokušamo da ovaj finiš odigramo što bolje. Za naredno gostovanje kod Krivaje ponovo je šest igrača pod znakom pitanja, a kako smo nakon toga slobodni, taj odmor će nam dobro doći da se što bolje pripremimo za posljednja dva kola i mečeve protiv direktnih konkurenata u borbi za opstanak, sarajevske Bosne i Iskre – dodao je Vasilić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button