TENIS

Đoković: Osvajanje Dejvis kupa bez dubla je kao uspon na Mont Everest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da će Srbija u budućnosti morati da ima ustaljeni dubl-tandem, ukoliko želi da bilježi dobre rezultate u Dejvis kupu.

On je u paru sa Filipom Krajinovićem pokušao da iznenadi prvi dubl svijeta Nikola Mektić/Mate Pavić, ali su Hrvati rutinski stigli do pobjede i plasmana u finale.
– Sezona se za mene je završila i ne žalim zbog igranja ni na jednom turniru. Uvek dajem sve od sebe kada predstavljam državu – to ima dodatni značaj za mene i za sve druge koji su uključeni u našu reprezentaciju. Nažalost, ovog puta nismo uspeli, jedna pobeda u singlu nije dovoljna. Ovaj format takmičenja je okrutan jer zahteva da pobedite u svakom setu svakog meča koji igrate – sve se računa. Dobili smo jednu dodatnu priliku jer smo prošli kao najbolji drugi tim. Sada nismo uspeli. To je sport, šta možete? Ni za čim u životu ne žalim. Pokušavam da iz svega izvučem pouku, naročito iz teških trenutaka kao što je ovaj. Koliko god ovo za mene i za čitav tim bilo bolno, ovo je prilika da ojačamo, rastemo i razvijemo se kao igrači i kao ljudi. Nadam se da smo naučili nešto na ovom Dejvis kupu. Uvek ćemo igrati na ovom takmičenju jer nam je bitno da igramo za svoju državu – izjavio je Đoković.

Kakav je osjećaj kada svetski broj jedan u singlu igra protiv najbolje rangiranog dubla svijeta?

– Izašli smo na teren verujući da možemo da pobedimo Mektića i Pavića, a ne sa belom zastavom. Da nismo mislili da ćemo pobediti, ne bismo ni izlazili. Znali smo da će dubl, majstorica, biti najteži meč. Nažalost, mi u dublu nismo bili favoriti – igrali smo protiv dvojice momaka koji stalno igraju zajedno i kojima je dubl specijalnost. Mi ne igramo često dubl, a možda bi trebalo. Da bismo imali bolji rezultat na Dejvis kupu, moraom da imamo više dubl-igrača. Oni se veoma dobro poznaju, tačno znaju gde ko ide. Sa nama, momcima koji igramo singl, to nije slučaj. Mi riterniramo kroz sredinu jer u singlu ima dovoljno mesta. U dublu se to pokriva i oni su tako došli do mnogih lakih poena, stavljali su nas pod konstantan pritisak. To je što je. Pokušali smo i nije uspelo. Moramo da imamo dubl-tim koji stalno igra zajedno – u suprotnom će nam osvajanje Dejvis kupa biti teško kao uspon na Mont Everest – rekao je svjetski broj jedan, koji će se sada odmarati pred početak nove sezone.

– Iskoristiću naredne dane da se odmorim, oporavim i zaboravim na tenis. Znam da svi sada žele odgovore o mojoj narednoj sezoni, ali bićete informisani kada za to dođe vreme. Ne mogu da dajem nikakve datume. Australija dolazi brzo, sve ćete znati – zaključio je Đoković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: wonder rope 4000mg
  2. Povratni ping: click for info
Back to top button