TENIS

Novak se ogradio od politike “Uvijek sam se trudio da budem apolitičan, prvo sam čovjek pa onda sportista”

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković oglasio se večeras na društvenim prežama i objasnio kako njegove posljednje izjave nemaju apsolutno nikakve veze sa politikom.

odsećanja radi, Đoković je sinoć poručio da su „čist vazduh, voda i hrana ključevi zdravlja”.

– Bez toga, svaka riječ o ‘zdravlju’ je suvišna! Priroda je naša majka, provodimo više vremena u prirodi. Sa njom i uz nju je život bogatiji – napisao je Đoković i uz to objavio jednu od slika sa subotnjeg protesta u Beogradu.

– S obzirom na aktuelne građanske proteste širom Srbije koji ukazuju na neophodnost ozbiljnog i konkretnog pristupa u vezi sa važnim ekološkim pitanjima odlučio sam da se javno obratim, uvjeren u ogroman značaj ovih tema za sve nas. Svjestan sam da postoje i drugi zahtevi koji se čuju na protestu, a koji imaju političku konotaciju. Želim da se ogradim od “pozicije” i “opozicije”, političkih struja bilo koje vrste. Uvijek sam se trudio da budem APOLITIČAN – napisao je Đoković.

Smeta mu što čovjek ne može da istakne svoj lični stav i mišljenje o osnovnim elementima za život i zdravlje kao sto su vazduh, voda i hrana, a da ne bude “obilježen” kao ljevičar, desničar, opozicionar, demokrata, naprednjak, socijalista itd.

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button