ATPTENIS

Kirjos se promijenio: Ako Đoković ne igra to je katastrofa

I dalje traje saga oko toga da li će Novak Đoković biti učesnik Australijan opena na kom bi trebalo da brani titulu osvojenu u januaru 2021. godine.

Od ranije je sasvim izvijesno da u Melburnu neće biti Rodžera Federera, a dilema postoji i kod Rafaela Nadala koji je nedavno bio pozitivan na koronavirus.

Tako bi pri Grend slem u 2022. godini teoretski mogao da prođe bez “velike trojke”, što se ne bi dopalo čak ni kontroverznom Niku Kirjosu.

– Iskreno, ne znam Novakovu trenutnu situaciju sa bilo čim u vezi sa kovidom ili šta treba da bi igrao. Nadam se da je imao lijep Božić i da će moći da igra i ostane u sportu što je duže moguće, jer sam ranije govorio da mislim da Federer, Nadal i Đoković treba da igraju. Ako sva trojica nisu tu, to je katastrofa. To je apsolutna katastrofa za navijače i ljude koji uživaju u tenisu – rekao je Kirjos za “The Age”, ali je očigledno zaboravio i da Novak Božić slavi tek 7. januara.

Na stranu to što je pogriješio da Novak slavi Božić 7. januara, primjetna je promjena u retorici kod Kirjosa.

– Očigledno je to dobra prilika za neke od mlađih momaka da prođu i naprave nešto veliko i da budu uticajniji, ali u cjelini nam je potrebno da oni budu dio sporta – rekao je Australijanac.

Prokomentarisao je i svoju povredu koljena koju vuče od prošle godine.

– Moje koljeno je nešto što mi već neko vrijeme ometa karijeru, to je samo nešto što sam riješio prošle godine i osjećam se dobro. Želim da uživam, želim da budem srećan, i to je to – zaključio je Kirjos.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button