RUKOMET

EHF mora da mijenja pravila o izolaciji inače će EP biti cirkus

Rukometna reprezentacija BiH jedna je od rijetkih koja, na sreću, nema problema sa virusom korona, ali sve ostale selekcije iz okruženja muku muče sa tim i gotovo da ne mogu obavljati pripreme pred Evropsko prvenstvo. Zbog pravila EHF koja kažu da svi pozitivni ne mogu na teren prije 14. dana od dobijenog testa, ali bi i to moglo da se promeni. Postoje najave da će Evropska kuća rukometa popustiti, ali još je sve daleko od zvaničnog.

– Sve reprezentacije su u sličnom problemu. Iz dana u dan ima sve više slučajeva korone. Postoje naznake da bi taj karantin mogao da se smanji, onda bismo mogli da računamo na one koji su zarazili među prvima. I dalje je sve otvoreno – rekla je predsjednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić.

Upravo je najgora situacija u Srbiji, jer je ukupno deset članova zaraženo, a ako bi ova pravila ostala na snazi, niko od zaraćenih ne bi mogao da igra u prvoj fazi Evra.

I Hrvatska bi bila značajno oslabljena jer bi igrala bez Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, kao i Crna Gora…

– Plan B je da vidimo sa šireg spiska od 35 imena na koga možemo da računamo. Ako budemo imali 16 zdravih, igraćemo na Evropskom prvenstvu. Neizvesnost vlada. Samo se nadam da nećemo više imati zaraženih – dodala je Delićeva.

Možda bi EHF mogao da prepiše od Evrolige koja je dozvolila da vakccinisani igrači koji ddobiju pozitivan test mogu na teren poslije sedam dana!

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button