GRAND SLAMTENIS

“Neka Novak objasni zašto je dobio izuzeće – ako to želi”

Kreg Tajli, prvi čovek Tenis Australija i prvog grend slema sezone u Melburnu, još jednom se oglasio povodom dolaska Novaka Đokovića.

Tajli je u intervjuu za Kanal 9 rekao da je svega nekoliko od 26 podnijetih zahtjeva za medicinsko izuzeće bilo odobreno.

– Svako ko je ispunio te uslove, dozvoljeno mu je da uđe. Nije bilo posebnog tretmana za Novaka Đokovića – rekao je Tajli.

On je dodao da niko u Tenis Australija ne zna kome je odobreno medicinsko izuzeće jer je to radila posebna komisija medicinskih stručnjaka (ATAGI).

– To je lična, privatna, povjerljiva medicinska informacija za koju nemamo slobodu da je javno objavimo. Ipak, jasna su pravila koja je ATAGI postavio i koja moraju da se ispune da bi se dobilo izuzeće. Proces je bio jasan i potpuno razumijemo i saosjećamo prije svega sa onima koje je uznemirilo što je Novak ušao u zemlju, zbog njegovih izjava o vakcinaciji proteklih nekoliko godina. Ipak, na njemu je da objelodani javnosti te podatke o svom statusu, ukoliko to želi da učini, kao i razlog zašto je dobio izuzeće – dodao je Tajli.

Njega je podržala i ministarka sporta u Vladi Viktorije Jala Pulford.

– Znam da će mnogo ljudi u Viktoriji ovo doživjeti kao razočaranje. Ali proces je proces, niko nema poseban tretman. Proces je izuzetno rigorozan. Tu smo gdje smo i tenis bi trebalo da se igra – poručila je Pulfordova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button