KOŠARKA

Kavaj se možda vrati već ove sezone

Kako piše portal Jahu, Kavaj Lenard se oporavlja brže nego što se očekivalo pa bi zato mogao da nastupi za svoje Los Anđeles Kliperse već ove sezone.

On je pokidao prednje ukrštene ligamente koljena u duelu Klipersa i Jute Džez u polufinalu Zapadne konferencije prošle sezone.

Povratak Lenarda bi moga da bude veliki podsticaj za Kliperse koji su trenutno tek osmi na tabeli Zapda sa 19 pobjeda i 20 poraza, a u noći između četvrtka i petka su glat izgubili od Finiksa koji je prvi u konferenciji.

U Klipersima su ubijeđeni da bi mogli da dobiju bilo koga u ligi ukoliko svi budu zdravi, a tu vjerovatno igrači Klipersa računaju i na Kavaja Lenarda koji je definitivno nosilac igre. Izvori Jahua kažu da je Lenard sve bliži potpunom oporavku, da je sve snažniji i da bi lako mogao da zaigra prije kraja aktuelne sezone.

Radi se inače o trostrukom osvajaču nagrade za najboljeg defanzivca NBA lige, prošle sezone je ubacivao 24,8 poena, a koliko je značajan za Kliperse pokazuje i činjenica da je ljetos potpisao novi četvorogodišnji ugovor vrijedan preko 170 miliona dolara.

U izostanku Lenarda Pol Džordž je glavni igrač ekipe sa 24,7 poena po meču, ali i on je trneutno van stroja zbog povrede ligamenata lakta desne ruke. Zbog toga će se vratiti tek krajem januara ili u februaru.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button