RUKOMET

Čolina: Nadam se da će Burić ozdraviti

Pomoćni trener u stručnom štabu rukometne reprezentacije BiH Toni Čolinq nada se da će prvi zvijezda tima Benjamin Burić biti spreman do starta Evropskog prvenstva.
Sjajni golman pozitivan je na virus korona, ali se osjeća dobro, a na ruku mu ide i promjena pravila o dužini izolacije.

– Neke ideje koje smo probali razvijati na utakmicama, jutros smo probali odraditi na treningu. Nedostaju nam Vladimir Vranješ i Senjamin Burić od prije, i sada smo ostali bez Benjamina Burića. Nadam se da će se uspjeti oporaviti do početka prvenstva – rekao je Čolina.
Ono što otežava rad ne samo stručnom štabu rukometne reprezentacije BiH nego i svih selekcija, jeste nedostatak pripremnih utakmica zbog problema sa infekcijama širom Starog kontinenta.

– Bili bismo svi srećniji da smo imali te dvije prijateljske utakmice u Hrvatskoj, gdje bi sigurno vidjeli puno toga šta možemo popraviti u igri. Probaćemo napraviti sve što možemo da te stvari detektujemo. S druge strane, to nam je dalo neki momenat da nas protivničke ekipe ne mogu skautirati i opet ćemo biti nepoznanica za reprezentaciju Švedske – naglasio je Čolina.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: vig rx
Back to top button