GRAND SLAMTENIS

KRUNSKI DOKAZ Novak prije 20 dana imao koronu, zato je dobio izuzeće!

Novak Đoković dobio medicinsko izuzeće od strane organizacije “Tenis Australija” jer je bio zaražen koronavirusom 16. decembra 2021. godine, prike samo dvadesetak dana, stoji u dokumentima koji su priložili njegovi advokati u Sudu, a na osnovu kojih je dobio medicinsko izuzeće za ulazak u Australiju.

Ovo su prenijeli udarni svjetski mediji, koji ističu da bi baš taj medicinski dokument mogao da bude ključni dokaz u odluci Suda koja se očekuje da bude donijea u ponedjeljak.

– Datum prvog pozitivnog PCR kovid testa bio je 16. decembar – kažu advokati Novaka Đokovića, a prenose svjetski mediji.

Đoković je u Australiju krenuo na osnovu medicinskog izuzeća koja su mu dodijelila dva nezavisna medicinska panela.

Vjerovalo se da je bilo dovoljno da je osoba preležala koronavirus nakon 31. jula 2021. godine.

Međutim, potom je otkriveno da “Tenis Australija” nije na pravi način informisala igrače o promjenama koje je Federalna vlada uvela u novembru.

Zbog toga Đoković nije dobio zvanično odobrenje da uđe u državu Australiju i već četvrti dan je u izbjegličkom smještaju u Melburnu.

Dodatni problem pravi činjenica da još uvijek na sajtu Vlade Viktorije stoji da teniseri mogu da dobiju medicinsko izuzeće ukoliko su preležali kovid u posljednjih šest mjeseci ili ga imaju u trenutku kada su željeli da prime vakcinu protiv kovida.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: weed delivery Toronto
Back to top button