GRAND SLAMTENIS

DIJANA ĐOKOVIĆ: Novak nije ubica VIDEO

Dijana Đoković, majka najboljeg igrača svijeta Novaka Đokovića, dala je intervju za australijske medije.

Ona je u jutarnjem programu Kanala 7 poručila da vjeruje da joj sina neće deportovati i da je sud jasno rekao šta je imao tim povodom.

– Saznala sam da postoji šansa da još hoće da ga deportuju. Veoma sam zabrinuta. Shvatamo svi da ovo još nije gotovo i molimo se da ostane i da igra. Nadam se da svi razmišljaju isto. Nadam se da vaše ministarstvo, vlada i ministar ne razmišljaju drugačije. Ne izbacujte ga, on je teniser, nije političar, nije kriminalac, nije ubica, on je samo teniser, najbolji na svetu, pustite ga da igra i da pokaže šta zna – poručila je Dijana.

Ona je rekla i da ne razumije pravne okvire Australije i kako sada jedan ministar može da preinači odluku suda.

– Ne mislim da je korektno. Sudija Keli je odlučio da je Novak slobodan, pa ne mogu da shvatim kako jedan čovek može da donese drugu odluku. Ipak, ja ne znam zakone u vašoj zemlji i zaista ne shvatam o čemu se radi.

Priznala je da ne zna sve detalje i da sa Novakom nije razgovarala o svemu što piše u novinama.

– Ne znam sve o problemu i nisam pričala sa Novakom o tome. Čitam mnogo toga u novinama. Ono što mogu da kažem je da je sudija Keli sedam sati slušao obe strane i onda odlučio da je Novak slobodan. Za mene je to zatvorena knjiga – poručila je Novakova majka.

Na pitanje da li podržava sina u odluci da se ne vakciniše, rekla je da je on taj koji donosi odluke o sebi i da ne želi da vrši pritisak na njega.

– Novak ima skoro 35 godina, čak ni ja kao majka nemam taj izbor da višim pritisak na njega. On ima svoju životnu filozofiju. Ako on misli tako, onda je to u redu. Znam da je Novak najzdraviji sportista na svetu. Vodi računa o svom telu i niko ne može da zamisli koliko. Toliko je posvećen sportu i onome što radi. Igra tenis i želi da ostane na terenu, znam da čini sve da ostane zdrav. Ne znam u čemu je problem ako ne želi da se vakciniše. To je izbor svake osobe ovog sveta, svako ima priliku da izabere sam. To su ljudska prava. Ne možete da ubeđivati ili pritiskati da to uradi – jasna je Dijana.

Takođe, nije moglo da se zaobiđe pitanje o Novakovom kretanju po dobijanju rezultata testova.

– Verovatno nije znao, kad je shvatio da je pozitivan otišao je u izolaciju. Zaista ne mogu da kažem ništa o tome, možda je najbolje da za to pitate njega – zaključila je Dijana Đoković.

Novak je kasnije u saopštenju na Instagramu, objasnio šta se dešavalo u spornom periodu, ali opasnost od deportacije i dalje mu visi nad glavom.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button