RUKOMET

Atomski rukomet Islanda i Holandije, trijumf “ribara” za korak ka drugoj fazi

Kompletirano je drugo kolo šampionata Evrope u rukometu, a pobedama su se radovale selekcije Njemačke, Mađarske, Islanda i Poljske.

Nemačka je slavila protiv Austrije, Mađarska dobila triler protiv Portugalije, a uzbuđenja nisu izostala ni u posljednja dva meča.

Island je u prvoj rundi slavio protiv Portugalije, a u drugoj je bio bolji od Holandije sa 29:28 (15:13). Bila je ovo možda i najbolja utakmica u dosadašnjem dijelu turnira, jer su obje selekcije odigrale moderno, brzo, efektno, sa pregršt lijepih poteza. Na kraju su spretniji bili “ribari”, koji još ne mogu da slave, pošto u posljednjem kolu igraju sa Mađarima, te bi se u slučaju poraza i trijumfa Holandije protiv Portugalije stvorio krug od tri selekcije po četiri boda. Njefikasniji u sastavu Islanda, bili su Gudjonson sa osam, Palmerson sa šest i Magnuson sa četiri gola. Kod Holandije, fenomenalni Smits je brojao do 13, a kako je u prvom meču dao 11, ubjedljivo je najbolji strijelac prvenstva.
Poljska je na startu savladala Austriju sa 36:31, a u drugom kolu je savlala Bjelorusiju sa 29:20 (14:11), Prevagu na tasu Poljske, donijeli su Krajevski sa sedam, Dašček sa šest i Olejniček sa četiri gola. Kod Bjeloursije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Vailupov sa pet, odnosno Jurinok i Karalek sa po tri gola.

Simon Hofmann/Bongarts/Getty Images

Grupa A: Danska četiri, Crna Gora i Slovenija po dva, Sjeverna Makedonija je bez bodova.

Grupa B: Island četiri, Holandija dva, Mađarska dva, Portugalija je bez bodova.

Grupa C: Francuska četiri, Hrvatska i Srbija po dva, Ukrajina je bez bodova.

Grupa D: Njemačka četiri, Poljska četiri, Bjelorusija i Austrija su bez bodova.

Grupa E: Španija četiri, Švedska i Češka po dva, BiH je bez bodova.

Grupa F: Rusija četiri, Norveška i Slovačka po dva, Litvanija je bez bodova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button