REGIONRUKOMET

Đerona: Odbrana dobra u napadu mora bolje!

Poraz od Hrvatske svima u srpskom taboru je teško pao. Selektor Toni Đerona još jednom se osvrnuo na taj duel.

– Evidentno je da su nam nedostajale pripremne utakmice sa Njemačkom i šteta je što smo stigli na takmičenje bez provjera. Naša ekipa je pokazala ponovo da je u odbrani jaka, ali smo imali probleme u tranziciji i pozicionom napadu. Nismo odigrali dobro, bilo je nesporazuma, ali siguran sam da će sa više rada i utakmica to biti ispravljeno. Odbrana je bila dobra, jer je protivnik postigao 23 gola, iako je bilo malih grešaka. Osnovni problem je bio u tranziciji i pozicionom napadu. Ne želim da pričam problemima sa sastavom, problemima sa korona virusom, ali za pojedine igrače ovo je prvo takmičenje i atmosfera u hali je bila uzavrela. Moramo da nastavimo da radimo po planu po kom smo započeli i zaista je šteta što smo propustili priliku da se već nađemo u slijedećoj fazi takmičenja, kako bismo dobili još iskustva. Više mečeva znači veće iskustvo. Sutra moramo da damo sto odsto sebe u utakmici sa Francuskom i da budemo hladne glave kako bismo uradili ono što treba da uradimo, rekao je Đerona.

Srbija je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pobijedila Trikolore u Zrenjaninu sa tri razlike, pa se u taboru Orlova nadaju da bi mogli to da ponove sutra u Segedinu.

– Ne smijemo da zaboravimo da su okolnosti potpuno drugačije u odnosu na utakmice sa Francuskom prije godinu dana. Oni su poslije toga dobro igrali Svjetski šampionat i osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Ta ekipa igra sa velikim samopouzdanjem. U utakmici sa Hrvatskom su vodili sve vrijeme, u meču sa Ukrajinom su igrali odlično. Ulazimo u utakmicu sa Francuskom sa prvim porazom u poslije dužeg vremena i bez mogućnosti koju smo imali prethodne godine – da pripremamo meč u punom sastavu i u punom trenažnom procesu, istakao je Toni Đerona, selektor reprezentacije Srbije.

Utakmica Francuska – Srbija igra se u ponedeljak od 20:30 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button