RUKOMET

PAD U POSLJEDNJIH DESET MINUTA Rukometaši BIH pokazali zube Španiji, Prce se oprostio

Punih 50 minuta rukometaši BiH kontrolisali su igru i rezultata protiv Španije, a onda stali, što je “furija” znala da iskoristi, nanese “zmajevima” treći poraz i sa maksimalnim učinkom izbori drugu fazu (24:28).

Bez obzira na poraz bila je ovo najbolja igra izabranika Ivice Obrvana na Evropskom prvenstvu. Odigrali su motivisano, na granici mogućnosti i pokazali da znaju igrati i da im je stalo da poprave utisak poslije dva prilično ubjedljiva poraza od Švedske i Češke. Vodila je BiH sa 20:17, ali su onda Španci pojačali odbranu, a “zmajevi” počeli da griješe u seriji. Primili su mnogo lakih golova, a u napadu sve teže dolazili do rješenja, pa je poraz bio neizbježan.

Bila je ovo i posljednja utakmica u dresu reprezentacije Nikole Prcea, koji je uspio da postigne dva pogotka. Sjajan je na golu bio Benjamin Burić upisavši deset odbrana, a Ivan Karačić podsjetio na najbolje dane. Postigao je šest golova, dok su Mirko Herceg i Josip Perić pogodili po četiri puta. Na drugoj strani najbolji je bio Agustin Kasado koji je postigao sedam golova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button