RUKOMET

Danci poslali Hrvate kući i stigli na korak od polufinala VIDEO

Rukometaši Hrvatske ne bi imali bog zna kakve šanse ni da su savladali Dansku, a poslije novog poraza i definitivno su ispali iz bilo kakvih kombinacija za visok plasman. Aktuelni olimpijski vicešampion slavio je sa 27:25 i stigao na korak plasmana u polufinale.

Tim Nikolaja Jakobsena kontrolisao je meč gotovo svih 60 minuta izuzimajući finiš prvog poluvremena kada su olako ispustili četiri gola prednosti. Hrvati su odigrali mnogo bolje nego protiv Crne Gore i namučili Skandinavce, ali nisu mogli da izbjegnu poraz. Danska je gotovo cijelo drugo poluvrijeme igrala bez golmana i pravila mnogo problema “kockastim” sa pozicije pivota, a kada su i to uspjeli da riješe stvari u svoje ruke uzimao je fenomelani Mikel Hansen. Meč je završio sa osam golova, a postigao je i prelomni u 58. minute kada je njegova reprezentacija otišla na tri gola prednosti.

Na drugoij strain briljirao je “precrtani” Marino Marić koji se naknadno priključio timu i postigao osam golova iz devet pokušaja. Danci sada imaju šest bodova, po četiri u grupi 1 su skupili Island i Francuska, Holandija i Crna Gora imaju po dva, a Hrvati su bez bodova.  

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button