EVROPAKOŠARKA

PARTIZAN VRLO LOŠ Bivši član Igokee zatrpao Beograđane, Lesor 4/16 sa penala

Košarkaši Partizana ubedljivi su izgubili od Turk Telekoma u Ankari sa 85:71 u 11. kolu Evrokupa.

Poslije poraza od Mege u ABA ligi, još jedan izuzetno loš meč odigrala je ekipa Željka Obradovića. Što zbog problema zbog putovanja, što zbog nekih drugih okolnosti, Partizan je danas bio neprepoznatljiv. Ništa nije polazilo od ruke izabranicima Željka Obradovića, ni u reketu, ni sa distance. Jednostavno, djelovalo je kao da nemaju snage da se nose sa Turk Telekomom.

A turska ekipa je bila na izuzetno visokom nivou. Predvođeni nekadašnjim plejmejkerom Igokee Entonijem Klemonsom, momci iz Ankare su iz minuta u minut uvećavali razliku i čak su bili blizu da u jednom momentu probiju marginu od +20.

Poseban problem bila su slobodna bacanja. “Crno-bijeli” kao da su bili začarani i imali su dugo ispod 50 odsto sa linije penala. Naročito je u promašajima prednjačio Matijas Lesor, koji nije mogao da se navikne na tvrde obruče u dvorani Turk Telekoma. Štaviše, završio je na 4/16 na tom segmentu.

Nije bolje išlo ni iza linije 6,75 jer su ubacili samo pet šuteva za tri poena, od kojih je Dalas Mur dao tri, iz 16 pokušaja. Klemons je završio meč sa 20 poena i osam asistencija, dok je jedino Mur bio na visini zadatka u redovima Partizana. “Crno-bijeli” su upisali drugi poraz zaredom, a ukupno treći u takmičenju i sad su na skoru 8-3, dok Turci imaju 6-5.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button