RUKOMET

Španci preko Poljske stigli do polufinala

Rukometaši Španije izborili su plasman u polufinale Evropskog prvenstva, pošto su nekako izašli na kraj sa Poljacima 28:27 (14:13) i sada mirno čekaju epilog meča između Švedska i Norveške kako bi saznali ko će sa njima u polufinale iz grupe.

 Norveškoj odgovara remi, a u slučaju da Norveška pobijedi, osvojila bi prvo mjesto u grupi, a Španija bi bila druga.

U suprotnom, Španija bi sa prve pozicije čekala rivala u polufinalu, a Švedska sa druge. U grupi 2, za plasman u polufinale, pored sigurne Danske boriće se Francuska i Island.

Španija je opterećena imperativom pobjede imala velikih problema protiv rasterećene i motivisane selekcije Poljske, koja nije željela da se preda bez velike borbe. Ipak, na desetak minuta prije kraja, Španci su uspjeli da pobjegnu na 26:23, a zatim su ljubomorno čuvali stečeni kapital do kraja meča.

Najefikasniji u sastavu Španije, bili su Feran Sole Sala, Abelo Gomez i Marselo Kasado sa po četiti,odnosno Perez Fernandez i Treho Figueras sa po tri gola. Kod Poljske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Arkadijuš Morito sa šest, odnosno Damijan Pržtula, Mihal Dašček i Pjotr Jadraščik sa po pet golova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button