KOŠARKAREGION

Banjalučanka ne sumnja u plasman na Mundobasket

Košarkašica Srbije Saša Čađo izjavila je će nacionalni tim neće imati lak zadatak na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prevenstvo u Australiji.

Izbranice Marine Maljković od 10. do 13. februara vizu za SP tražiće u hali “Ranko Žeravica” u Beogradu u grupi sa Korejom, Australijom i Brazilom, a plasman na šampionat iz grupe obezbijediće dva najbolje rangirana tima uz domaćina Australiju, koji se već automatski plasirao.

– Uopšte ne sumnjam u tim. Iako je dosta različit sastav u odnosu na ljetos, kvalitetno se radi. Da ne vjerujemo u rad, ne bismo bile ovdje. Nijedna utakmica neće biti laka, iako govore da imamo laganu grupu. Ja mislim da nam je grupa teška, ali mi ćemo se potruditi da svaku utakmicu odigramo borbeno – rekla je Banjalučanka za Tanjug.

Selektorka Maljković i ovaj put na priprema je radila sa mladim košarkašicama, kojima su se kasnije priključile iskusnije reprezentativke.

– Imali smo malo vremena za uvođenje mladih igračica u sistem. Nije lako, naporono je, ali vjerujemo u zajednički rad i imamo zajednički cilj. Mi starije se trudimo da pomognemo, mlade devojke stvarno kvalitetno rade. I Marina ih bira po kvalitetu – istakla je Čađo.

Plasman na SP 2014. godine imao je veliki značaj za žensku košarkašku reprezentaciju, koja je nakon toga započela uspješan put, nakon kog je stiglo evropsko zlato, olimpijska bronza…

Sada su na toj stazi bez Sonje Vasić i Jelene Bruks i u izmijenjenom sastavu, a Čađo ističe da bi voljela da plasman na SP u Sidneju bude prekretnica i za ovu novu generaciju košarkašica.

– Voljela bih da bude tako. Naš put je bio lijep, imali smo dosta uspjeha. Ako mlade djevojke nastave da rade na isti način kao i mi, vjerujem da mogu da nastave putem kojim smo mi išle prethodnih godina – kaže Saša.

Srbija turnir otvara u četvrtak u 21 sat protiv Koreje, dok će za vikend u istom terminu na programu biti dueli protiv Australije i Brazila.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트 사이트
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button