BIHRUKOMET

Majstor za odlučujuće golove rekao zbogom reprezentaciji

Dres reprezentacije BiH više neće nositi ni iskusni Ivan Karačić, koji je u objavi na društvenim mrežama saopštio da je vrijeme za povlačenje.

– Dragi prijatelji, navijači reprezentacije BiH, vrijeme je za rastanak. Nakon dugo razmišljanja, razgovora sa porodicom i suigračima, odlučio sam da se oprostim od državnog dresa. Odluka nije bila jednostavna, ali svaki sportista, prije ili kasnije, dođe do te tačke. Imao sam 19 godina kada sam debitovao za reprezentaciju i tada nisam mogao ni zamisliti da ću se tu zadržati gotovo 18 godina – napisao je Karačić.

Momak iz Mostara bio je važan član svih uspjeha reprezentacije, Svjetskog prvenstva 2014. godine i dva evropska prvenstva.

– Bog mi je dao da postignem odlučujuće golove protiv Islanda i Češke za plasman na prvo svjetsko, a potom i evropsko prvenstvo i to su uspomene koje ću nositi u sebi dok sam živ – dodao je između ostalog Karačić. Prije njega odluku o povlačenju saopštili su Nikola Prce i Vladimir Vranješ, pa je jasno da će reprezentacija BiH u narednom periodu izgledati mnogho drugačije. Selektor Ivica Obrvan već je gurnuo u vatru nove momke koji su dosta solidno odigrali minulo Evropsko prvenstvo.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: cold fire carts
  2. Povratni ping: 토렌트 사이트
Back to top button