BIHRUKOMET

Maglaj slavi jubilej: Mala sredina velikih asova

Odavno je poznato da je rukomet sport malih sredina i da ga baš u njima istinski vole i poštuju. A malo je gradova gdje ga više i bolje razumiju nego u Maglaju.

Ovaj klub sutra slavi 60. rođendan, a sam pogleda na istoriju i imena asova koji su ponikli u njemu govore da je ova magična igra neraskidivom vezom povezana sa žiteljima ovog grada. Braća Burić sigurno su najpoznatiji izdanci maglajske škole rukometa, ali ne treba zaboraviti ni njihove prethodnike poput Mahmuta Obralića, Mirzeta Uzeirovića, Sakiba Omerovića, Eldara Memiševića, pa do Anadina Suljkanovića, Tarika Međića, Benjamina Čičkušića…

Mnogi od njih uputili su čestitku svom klubu za veliki jubilej, a neki su uključeni ili će biti akteri sutrašnje proslave.

Aktuelna ekipa RK Maglaj

– Program počinje već od 10:30 časova kada na teren izlaze mlade nade Maglaja protiv svojih vršnjaka iz ORL BL, od 15:30 igraju veterani Maglaja protiv veterana iz Sarajeva, dok prava žurka počinje prijateljskom utakmicom Maglaja i negakašnjeg šampiona Evrope Borca (18 časova) – navodi se na “fejsbuk” stranici kluba.

Timovi koji gostuju u ovom gradu uvijek ističu da publika razumije rukomet i koliko god navijala za svoje, umije aplauzom da nagradi rivale. Nema sumnje da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta i da će se svi obući u boje kluba.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button