BIHKOŠARKA

Šobot za SNM: Idemo po trofej Kupa i Fajnal for WABA

Košarkašice Orlova iz godine u godinu podižu ljestvicu očekivanja, ali i rezultata, pa jedna od najboljih igračica tima Nataša Šobot na krije da je kratkoročni cilj za ovu sezonu osvajanje Kupa Republike Srpske, te plasman na Fajnal for WABA lige.
Banjalučanke će danas u gradskom derbiju završnice Kupa Srpske igrati sa Feniksom, a ukoliko opravdaju ulogu favorita sutra će se za trofej boriti sa boljim iz duela Leotara i Lavova.

– Jedva čekamo da počne turnir jer je to šansa da osvojim prvi trofej u sezoni.
Dobro poznajemo Feniks, igrali smo sa njima dva puta do sada i znamo šta nas čeka. Iako je Kup nezgodno takmičenje, mislim da smo izraziti favoriti i vjerujem da rezultat neće izostati.U drugom polufinalu blagu prednost bih dala Lavovima, ali ko god da prođe naš cilj ostaje isti – rekla je Šobot.
Posebna priča je regionalni takmičenje u kome Banjalučanke imaju lijepu priliku da se domognu same završnice. Sa dvije pobjede protiv Plamena došle su na domak četvrte pozicije.

– Očekuju nas dvije utakmice sa Badelom i ukoliko ih riješimo u svoju korist mislim da smo jednom nogom u polufinalu. WABA je sjajno takmičenje, mnogo nam pomaže da ispunimo primarne zadatke, a to su domaći trofeji – naglasila je Šobot.
U posljednji trijumf protiv Plamena ugradila je 24 poena uz sjajan šut iz igre.

– Ne bih da komentarišem svoje partije. Sve se trudimo da pomognemo timu koliko možemo. Atmosfera je zaista sjajna, što se i vidi po rezultatima. Sve je dobro kada pobjeđujemo, najmanje je bitno ko će se izdvojiti po individualnom učinku – zaključila je Šobot.

Prva utakmica polufinala Kupa igra se u subotu od 18 časova između Orlova i Feniksa, a od 20:30 igraju Leotar 03 – Lavovi. Finale je u nedjelju od 18 časova.

🏀 Finale će biti odigrano u nedelju, 13.02.2022. od 17:00.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: website
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button