OSTALI SPORTOVIZIMSKI SPORTOVI

Skijaš sa Jamajke završio veleslalom i poručio: Dajte mi pivo i masažu

Bendžamin Aleksander prvi je skijaš sa Jamajke koji je učestvovao na Zimskim olimpijskim igrama, a trku veleslaloma završio je na 46. mјestu.

Trke veleslaloma su se održale po izuzetno teškim uslovima, zbog čega je veliki broj takmičara ostao bez plasmana. Aleksander je poslијe prve trke imao 54. vrијeme, da bi na kraju završio kao 46.

– Bilo je ovo nevјerovatno teško. Ovo je bilo za sve one koji su govorili da mi nije mјesto u skijanju. Odvedite dјecu ranije na treninge zimskih sportova. Hajde da promijenimo stvari. Hvala – rekao je Aleksander.

Ukupno je momak sa Jamajke za osvajačem zlatne medalje Markom Odermatom zaostajao minut, devet sekundi i 17 stotinki.

– Sada sam preumoran. Želim masažu i pivo. Bila je ovo najteža stvar koju sam uradio. Ali želio sam da završim trke. Neki od najboljih takmičara svijeta su ostali bez plasmana, ja sam ispred njih. Bilo mi je bitno da se zabavim i izbjegnem povredu. Znate da sam prvu trku vozio prije samo dvije godine. Naravno da je bilo nemoguće da se nadmećem sa momcima koji ovo rade 20 godina, nisam ni pokušao. Samo sam želio da završim trke – zaključio je Aleksander. (Sport klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button