ODBOJKA

NAJVAŽNIJIH PET DANA ZA OK BORAC: Trijumfi nad Domaljevcem i Kalesijom crveno-plave vode u borbe za trofeje!

Sezona u odbojci BiH bliži se onom dijelu kada će se odlučivati o trofejima. Odbojkaši Borca žele da dođu u situaciju da budu direktan učesnik okršaja za oba pehara u BiH.

Crveno-plavi će već u srijedu u Orašju pokušati da nadoknade minus od jednog seta protiv Domaljevca i izbore plasman u finale Kupa BiH. Da, podsjetimo Domaljevac je u prvom susretu polufinala slavio u Banjaluci 3:2, ali je poen količnik na strani tima Miše Marjanovića.

Ukoliko Borac slavi u Orašju 3:0 ili 3:1, čak i 3:2, uz uslov da sačuva bolji poen količnik izboriće plasman u završnu predstavu najmasovnijeg takmičenja u BiH, gdje bi ga po svemu sudeći čekala repriza finala Kupa Republike Srpske protiv Mladosti. Brčaci su u drugom polufinalu slavili protiv Gradine u gostima 3:0, pa ih na njihovom terenu očekuje “ovjera” tog rezultata.

– Iza nas je teška utakmica protiv Gradine prvenstvu, izvukli smo izgubljenu utakmicu što pokazuje naš kvalitet. Međutim, nisam zadovoljan određenim stvarima i igrom u pojedinim momentima. Okrećemo se polufinalu Kupa BiH, gdje ćemo pokušati da ispravimo greške iz Banjaluke i konačno slavimo na njihovim terenu, rekao je trenrt Borca Mišo Marjanović.

Nakon duela u Orašju neće biti mnogo vremena za radost ili tugu kada su Borčevi odbojkaši u pitanju. Već u petak na svom terenu dočekuju ekipu Bosne iz Kalesije u meču 16. kola Premijer lige BiH.

– Trenutno smo na drugoj poziciji na tabeli Premijer lige BiH i daćemo sve od sebe da je zadržimo, jer nas ona vodi u Evropu naredne sezone. Bio bi to najveći uspjeh u ovih 20 godina postojanja kluba, uprkos svim problemima sa kojima se susrećemo, prije svega onim finansijskim. Moram i ovom prilikom da pohvalim svoje igrače, koji se junački nose sa svim tim stvarima, u dahu je za naš portal istakao Marjanović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button