BIHRUKOMET

BITNO DA SMO ZDRAVI Vasilića ne brine poraz u Zavidovićima

Rukometaši Sloge nastavili su sa odigravanjem kontrolnih utakmica pripremajući se za drugi dio Premijer lige pa su gostovali u Zavidovićima gdje su poraženi od domaće Krivaje sa 32:34 (15:16).

Poraz nije previše zabrinuo trenera Dejana Vasilića koji je, za razliku od turnira u Gračanici, na raspolaganju imao gotovo sve prvotimce. Izuzetak su bili Radomir Stojanović i iskusni golman Milutin Bogdanović koji su zabog lakših povreda bili pošteđeni dodatnog opterećenja.

– Zato su prvi put zaigrala braća Nemanja i Bogdan Peštić, naša posljednja pojačanja. Nisam nezadovoljan igrom znajući da nismo bili kompletni, a imao sam i priliku da vidim gdje se trenutno nalazimo i koliko nam nedostaje do željenog nivoa. Imamo još dvije sedmice do početka proljećnog dijela lige, znamo gdje smo “najtanji” i šta treba da popravimo i vjerujem da ćemo u tome i uspjeti. Ostale su nam još dvije pripremne utakmice, obje na našem parketu u Osječanima. U srijedu ćemo ugostiti Iskru iz Bugojna, a u subotu smo planirali “generalku” u kojoj ćemo odmjeriti snage sa prvoligašem Derventom koja se ove zime znatno pojačala. Imamo još prostora za napredak i siguran sam da ćemo spremni dočekati nastavak prvenstva i utakmicu sa trebinjskim Leotarom – istakao je Vasilić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button