KOŠARKA

Đurasović pred finale Kupa: Borac favorit ali se i mi nešto pitamo

Finale košarkaškog Kupa Republike Srpske biće odigrano večeras od 20 časova, u kojem će se za trofej boriti Leotar i Borac.

“Crveno-plavi” imaju priliku da donesu trofej u Banjaluku po deseti put, dok je Leotar pehar osvajao dva puta (2003. i 2020). Iako Borac u ovaj susret ulazi kao favorit, Trebinjci ne namjeravaju da se predaju.

Ekipa Leotara nije putovala kući nakon trijumfa u Mrkonjić Gradu protiv Mladosti, već je stigla u Banjaluku. Trebinjci se nadaju da mogu pomrsiti konce domaćem timu kojem prepuštaju ulogu favorita. Nikola Đurasović igraće svoje četvrto finale. Dva puta je slavio sa Leotarom 2003. i Borcem 2008, dok je poražen sa Slavijom.

– Trijumfom protiv Mladosti ponovo smo uhvatili dobar ritam i u dobrom raspoloženju dočekujemo finale te se nadam da će “Borik” biti pun. Borac se vratio u formu nakon nekih poraza, dobro je odigrao balon turnir nakon poraza od Heliosa, tako da ima ulogu favorita, ali se i mi nešto pitamo. Iskustvom i mirnoćom odgovorićemo njihovoj energiji – poručio je Đurasović.

Pobjednik Kupa Srpske steći će pravi nastupa na završnom turniru Kupa BiH kojem će Banjaluka idućeg vikenda biti domaćin. Ujedno, pobjednik večerašnje utakmice u polufinalu će odmjeriti snage sa Širokom (subota, 20 časova), dok će se u prvom polufinalu sastati Igokea – Sloboda (17 sati)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button