KOŠARKANBA

„Iskoristili smo već sve pridjeve da opišemo Dončićevu igru“

Trener Dalas Meveriksa Džejson Kid oduševljen je igrama Luke Dončića, koji je ubacio 49 poena u pobjedi nad Pelikansima 125:118.

Meč je praktično bio riješen već poslije prve dionice koju su Mevsi dobili rezultatom 45:27. Luka je dao 19 poena u prvih 12 minuta, a Dalas je trojke gađao 9 od 12.

– Luka je na startu odredio ritam utakmice. Možemo da sjedimo ovdje i da govorimo o njemu cijeli dan. Nevjerovatne su stvari koje on radi na terenu, i za sebe i za saigrače. Iskoristili smo svaku imenicu i pridjev da opišemo njegovu igru. Samo postaje bolji – kaže Kid i naglašava da je zadovoljan Dončićevim napretkom u odbrani:

– Nekada igračima samo treba zatražiti da nešto urade. On obavlja odličan posao i mislim da igra na visokom nivou. Sljedeći korak za njega jeste da bude u jednom od najboljih defanzivnih timova.

Centar Mevsa Maksi Kleber takođe je impresioniran Dončićevim igrama.

– Nevjerovatno je to što radi u ovom periodu, čini da izgleda lako dati 40 poena. Nadaren je i zabavno ga je gledati – ističe Kleber.

Mevsi imaju skor 35-24, a Dončić ove sezone prosečno bilježi 27 poena (44,8 posto šut iz igre, 32,9 posto za tri) i po 9 skokova i asistencija.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 다시보기
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button