KOŠARKAREGION

Iz Zvezde pred Partizan: Za ovo smo se spremali

Košarkaši Crvene zvezde složni su u ocjeni da je finale protiv Partizana bilo očekivano, te da će dati sve od sebe da oni podignu trofej Kupa Radivoja Koraća.

Zvezda je u polufinalu nadigrala Megu, dok je Partizan mnogo teže savladao FMP iz Železnika.

Finalni duel za “Žućkovu levicu” igra se u nedjelju od 21.00 u niškoj dvorani “Čair”.

– Da, to je ono za šta smo igrali i što smo priželjkivali. Odigrali smo dobru utakmicu u polufinalu, imamo ceo dan da se pripremimo za finale. Najbitnije je da smo odradili posao i da smo ušli u finale. Sva pažnja je sada usmerena ka toj utakmici. Ujutru ćemo imati trening i pripremiti se za protivnika u finalu i daćemo sve od sebe da osvojimo prvi trofej u sezoni – rekao je Ognjen Dobrić:

Ostin Holins je imao slično mišljenje

– Odlična je atmosfera i uvek je zabavno doći ovde da igramo. Velika pobeda i želimo još jednu veliku u nedelju. Loše smo počeli, nije bilo lepo, ali odigrali smo dobru utakimcu na kraju. Nismo paničili i bili nervozni. Nastavili smo da ih zaustavljamo u odbrani i kasnije priveli meč kraju – rekao je Kolins i dodao:

– Igramo za trofej, to je sve što možeš da tražiš. Nadam se da ćemo ga osvojiti.

Luka Mitrović je istakao da posao još uvek nije završen.

– Prošli smo dva koraka i stigli do finala. Ne zaustavljamo se tu jer znamo koji nam je cilj bio pre dolaska ovde. Imamo malo vremena za odmor, sutra ujutru ćemo spremiti meč i probaćemo da što spremniji i motivisaniji uđemo u finale – rekao je Mitrović.

– Imali smo nešto mekši početak, a posle toga se i uvukla nervoza. To je uobičajeno za ovakav sistem takmičenja jer u jednoj utakmici možete da ostanete bez trofeja. Sreća je što smo u drugoj četvrtini uspeli da se konsolidujemo, stegnemo odbranu i zaustavimo njihovu tranziciju. U tri četvrtine smo primili oko 30 poena sveukupno i na kraju zasluženo slavili.

Da li je odbrana ključ u finalu?

– Naravno, agresivnost i energija, neka trenutna motivacija. Jedan meč, finale, derbi, sitnice će odlučivati.

Zvezda je imala jedan dan više odmora tokom turnira?

– To ćemo u nedelju uveče da vidimo. Nadam se da smo uspeli za taj jedan dan da sačuvamo energiju. Iako taj prvi meč nije bio preterano zahtevan, određena potrošnja postoji. Mislim da smo u polufinalu pokazali da ima energije u nama i da će tako biti i u finalu – zaključio je Mitrović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: unicc
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button