EVROPAKOŠARKA

„Lica igrača, bio sam zabrinut… Krv i znoj za trofej“

Trener Barselone Šarunas Jasikevičus ponosan je na svoj tim poslije velikog preokreta u finalu Kupa kralja.

Košarkaši Barselone su pobijedili Real Madrid sa 64:59 u finalu, i to pošto su u prvom poluvremenu imali i 16 poena zaostatka.

– Čestitam igračima i navijačima, nikada ih nisam vidio toliko na Kupu. Ovo je veoma važno za naš klub. Pripremali smo se za ovaj meč, ali nekad nije lako. Malo smo bili šokirani na startu, bila je to evroligaška odbrana, uvijek se mijenjala, stavili su visokog igrača da čuva našeg pleja. Možda ih ni ja nisam dobro pripremio. Moramo da budemo ponosni na reakciju tima i na to kako smo patili prije nego što smo okrenuli – rekao je Jasikevičus i dodao:

– Poslije prve četvrtine je naša odbrana bila odlična, sveli smo ih na niske procente. Željeli smo tako da pobijedimo, da probamo da promenimo utakmicu. U drugom poluvremenu smo bili dobri i napadački. Treba da proslavimo ovaj trofej.

Jasikevičus je priznao da je na poluvremenu bio zabrinut za to kako će se njegovi igrači mentalno izboriti s utakmicom.

– Jesam bio zabrinut zbog njihovih izraza lica, rezultat nije bio toliko važan. Vidio sam da niko ništa ne govori, ni na klupi ni na terenu, a plejmejkeri me nisu slušali. Bili smo hladni i bila nam je potrebna iskra koju smo pronašli u nastavku. Svaka titula osvaja se krvlju i znojem. Kapa dole momcima – zaključio je Jasikevičus.

To je 27. trofej u Kupu kralja za Katalonce, i to u utakmici u kojoj su prvi put poveli u 33. minutu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: find more
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button