KOŠARKANBA

NBA LEGENDA O JOKIĆU „On je genije, on je pionir, on je Kolorado, on je kreator bolje sutrašnjice“

Legendarni NBA centar Bil Volton nizao je pohvale na račun Nikole Jokića poslije susreta tokom Ol-star vikenda istakavši oduševljenje zbog razgovora sa Srbinom čiji je veliki obožavalac.

– Zahvalan sam mu zbog načina na koji igra jer to predstavlja najbolji dio ljudskog duha u vidu inkluzije, prilike, žrtvovanja i discipline. On je briljantan. Rekao sam mu koliko sam srećan zbog razgovora i ponosan na njega i svega što je uradio. Uz to, stil, gracioznost, elegantnost, klasa koje donosi svaki dan su pravo osvježenje – izjavio je nekadašnji centar Portlanda, Klipersa i Bostona.

Ni tu nije bio kraj lijepih riječi na račun najboljeg igrača Denvera i NBA lige.

– On je kreativni genije. Vidi stvari koje drugi ne vide. Njegov smisao za tajming, pozicioniranje, balans, umijeće. On predstavlja sve stvari koje volim u životu. Čast mi je što imam priliku da ga gledam. On je Kolorado. On je pionir. On je inovator. On je kreator novog i boljeg puta ka sutrašnjici – dodao je osvajač dva NBA prstena i MVP iz 1978. godine.

Jokić ove sezone prosječno bilježi 26 poena, 13.8 skokova i 7.9 asistencija. Njegovi Nagetsi na šestom mjestu Zapada imaju skor 33-25.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button