EVROPAKOŠARKA

Veliki problemi Svetislava Pešića pred Slovake!

Velike probleme ima košarkaška reprezentacija Srbije. U ovom trenutku Svetislav Pešić za meč u petak na raspolaganju nema ni tim od 12 igrača! To je on i potvrdio u izjavi na zvaničnom sajtu Saveza.

– Imaćemo jednu veoma zahtijevnu utakmicu protiv veoma iskusnog tima koji je to pokazao ne samo sada, nego i u ranijim utakmicama. Mi njih pratimo zato što smo znali da ćemo igrati protiv njih. Oni su i tokom ljeta imali tu rundu predkvalifikacija, a odigrali su i sjajnu utakmicu protiv Letonije, gdje su praktično u posljednjim trenucima izgubili. Najveća prednost koju posjeduju u odnosu na nas je uigranost i veliko iskustvo. Kod nas se situacija poprilično promijenila. Od 24 kandidata koje smo zvali, sveli smo se na 11 igrača koji su danas spremni da igraju. Nekoliko igrača je još sa nama, koji su povrijeđeni ili bolesni, ali se nadamo da će se jedan ili dvojica oporaviti i da niko od ovih 11 neće biti povrijeđen ili bolestan. Ta situacija će od nas zahtijevati dodatni angažman, u šta uopšte i ne sumnjam, rekao je Pešić.

Mladi sastav Srbije odigrao je u srikedu kontrolnu utakmicu protiv čačanskog Borca, što je poslužilo kao priprema za meč sa Slovačkom.

– Moraćemo da damo maksimum od samog početka. Ono što smo mogli u ovom kratkom periodu da uradimo, uradili smo. Momci su bili koncentrisani i motivisani. Odigrali smo sinoć utakmicu protiv Borca iz Čačka kao zvaničnu trening utakmicu. Zahvaljujem se ovim putem Borcu, kao i FMP-u protiv kog smo igrali pred prethodni kvalifikacioni prozor, što su nam pomogli da se što bolje pripremimo. Mislimo pozitivno, bili bi zahvalni da dođe publika da nas podrži i da nam da neophodan vjetar u leđa, s obzirom da se ne nalazimo u nekom sjajnom momentu, istakao je Pešić.

Utakmica Srbija – Slovačka igra se sutra u Beogradu sa početkom u 20.30 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button