KOŠARKAREGION

Plasmanom na F4 WABA košarkašice Orlova nemoguće učinile mogućim

Trener košarkašica Orlova Dragana Svitlica ocijenila je plasman na Fajnal for istorijskim.

Banjalučanke su pobjedom protiv Badela 1862 (66:56), te zahvaljujući porazu Vojvodine od Cinkarne (62:63 poslije produžetaka) dvije utakmice prije kraja Superlige osigurale četvrtu poziciju, te premijerni nastup na završnom turniru.

– Nemoguće smo učinile mogućim. Prezadovoljna sam jer smo i ove sezone ispisale istoriju nakon fantastične prošle u kojoj smo osvojile trostruku krunu u Srpskoj i BiH. Veoma sam ponosna na ekipu, na djevojke koje su dale sve od sebe, na upravu, a ovo je i meni kao treneru velika satisfakcija. Sjajno smo odigrali posljednje četiri utakmice i zaslužili da se nađemo u završnici – rekla je Svitlica.

Upoređivati budžet Orlova sa klubovima iz regiona je uzaludan posao. Banjalučanke imaju najmanje novca na raspolaganju, ali uspijevaju da se nose i sa boljim od sebe.

– U odnosu na druge to je dosta skromno. Međutim, pokušavamo i uspijevamo da uklopimo sve obaveze u ono što imamo. Ako bismo gledali isključivo finansije sigurno ne bismo bili ni blizu Fajnal fora, ali ova ekipa ima nešto drugo. Sjajan smo spoj mladosti i iskustva. Djevojke koje su mnogo toga prošle u karijeri nesebično pomažu mladima i na to sam ponosna. Mlađe imaju od koga da nauče i dosta su napredovale – naglasila je Svitlica.

Domaćin završnog turnira još nije određen, ali Orlovi neće konkurisati s obzirom da je za organizaciju potrebno dvadesetak hiljada evra. Luksuz je to koji ne mogu sebi da priušte u ovom trenutku. Ne mogu ni da prijete Budućnosti ili Cinkarni protiv kojih će ukrstiti koplja u polufinalu. Ipak, ove sezone su sa obje ekipe igrale na jednu loptu.

– Nemamo nikakav pritisak jer je prvobitni cilj bio da se plasiramo u Superligu. Kada smo to uradile onda smo zacrtali da pokušamo napasti Fajnal for i evo nas na njemu. Daćemo naravno sve od sebe i u nastavku, ali je cilj već sada prebačen – naglasila je Svitlica.

Košarkašice Orlova još ne znaju za poraz u prvenstvu BiH ove sezone, a do sada su upisale 14 pobjeda.

– Već smo odbranile Kup Republike Srpske, a vjerujem da ćemo imati snage da isto uradimo u Kupu BiH, kao i prvenstvu. Regionalna liga nam je mnogo pomogla, pošto u prvenstvu realno nemamo mnogo kvalitetnih protivnika. Poznato je da brže napredujete kada igrate protiv jačih rivala – rekla je Svitlica.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: แทงบอล191
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button