BIHRUKOMET

Oslabljenim “osicama” bod u Ljubuškom, dovoljan za povratak na vrh tabele!

Iako su u Ljubuškom osvojile samo bod (27:27) rukometašice Borca izbile su na čelo tabele Premijer lige BiH i to zahvaljujući pobjedi Hadžića nad Grudama (36:33).

Banjalučanke i Gruđanke sada imaju po 19 bodova, a Hadžići su na 17 pa nas sigurno čeka jako uzbudljiva završnica prvenstva. „Osice“ su imale mnogo pehova u meču 12. kola jer se u prvom poluvremenu povrijedila najbolja igračica Anđela Stojanović, a Helena Ćurić iz istog razloga nije mogla da pomogne u punom kapacitetu.

Ipak, činilo se da če i tako oslabljena ekipa Rade Unčanina kući odnijeti cijeli plijen pošto je na desetak minuta do kraja imala +6. Tada su domaće krenule na sve ili ništa, zaigrale presing praktično po cijelom terenu i čak imale priliku da slave jer su vodile sa 27:26. Jovana Novaković je pogodila u samom finišu i ispostaviće se, donijela prvo mjesto svom klubu, pošto je lider iz Gruda doživio prvi poraz u sezoni.

Kod domaćih je nezaustavlnjiva bila Matea Šumelj sa deset golova, dok je Božana Ćutković predvodila Banjalučanke sa šest.

Nema sumnje da će do kraja prvenstva sve tri ekipe imati isti cilj, a to je titula. Treba reći i da Borac dočekuje Grude u Banjaluci, dok gostuje Hadžićima, pa je jako teško reči ko je u najboljoj poziciji.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button