BIHRUKOMET

Unčanin: Neće biti lako, ali idemo po odbranu krune

Ovog vikenda nastavlja se i Premijer liga BiH za rukometašice, a aktuelni šampion ŽRK Borac gostuje Izviđaču.

Banjalučanke imaju bod manje od Gruda, ali vjeruju da mogu odbraniti krunu, u šta ne sumnja ni iskusni stručnjak Rade Unčanin.

– Igramo jedan od dva derbija kola pošto Hadžići dočekuju Grude. Mnogo toga će biti jasnije poslije ovog kola, odnosno vidjećemo da li će u trci za titulu ostati dvije ili možda više ekipa. Imamo ambicije, želju i motiv da odigramo kvalitetnu utakmicu u Ljubuškom protiv jako dobrog domaćina koji je četvrti na tabeli. Sigurno smo i mi mamac svakom protivniku da odigra na maksimumu i svjestan sam da neće biti lako, ali znamo naše ambicije i kvalitete- rekao je Unčain.

“Osice” su u pripremnom periodu odigrale šest kontrolnih utakmica.

– Bilo je to šest sjajnih provjera, dobro se spremili i mislim da spremni dočekujemo sve izazove. Ne krijemo da nam je želja da odbranimo krunu, a sa eventualnom pobjedom u Ljubuškom imali bismo, da tako kažem, meč loptu na domaćem terenu protiv Gruda – rekao je Unčanin.

Parovi 12. kola, subota: Izviđač – Borac (17), Krivaja – Zrinjski, (18.30), Hadžići – Grude (18.30). Ranije odigrano: Mira – Knežopoljka 26:24. Nedjelja: Ilidža – Leotar (17.30). Plasman: Grude 19, Borac 18, Hadžići 15, Izviđač 14…

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button